Aromatics Elixir

Kun je individualiteit in een flesje vangen? Clinique wilde precies dat bereiken met hun eerste geur. Clinique mede-oprichter Carol Philips werkte samen met meester parfumeur Bernard Chant om een “parfum en iets wat daar ver voorbij gaat” te creëren. Bernard wijdde twee jaar aan het verzamelen van ingrediënten uit de hele wereld en het formuleren van een non-conformistische chypre dat huidige en toekomstige trends zou tartten. Het was liefde op het eerste gezicht (euh neus) voor Carol Philips: ze gaf direct akkoord voor de geur, wat vrijwel ongehoord is in de geur wereld van parfum! Aromatics Elixir maakte zijn debuut in 1971.

Na de lancering ontwikkelde Aromatics Elixir van Clinique zich tot een legendarische geur. Het is een intrigerende, non-conformistische geur, maar deze compositie gaat verder dan dat. De geur van Clinique heeft een groep van volgelingen die zich tot op de dag van vandaag verbonden voelen met deze geur. Aromatics Elixir raakt de zintuigen en de ziel op een subtiele, plezierige manier met vleugjes roos, jasmijn, ylang ylang en vetiver. 

De stimulerende topnoot van de geur bevat verse koriander, verbena, salie en bergamot. Het hart van Aromatics Elixir bestaat uit een verleidelijke bos bloemen van rozen, jasmijn en nachthyacint gecombineerd met sensuele yang-ylang. Eikenmos en patchouli in de basis zijn traditionele ingrediënten in parfums die behoren tot de chypre family. De mosgroene eindnoot hierin is kenmerkend, samen met vetiver. Rijk. Warm. Sensueel.

De elegante fles is net als de geur: tijdloos. Nieuwsgierig geworden of al fan? Shop de geur hier!

James Bond 007
Missoni