Geurtypen

We onderscheiden diverse soorten parfum, zoals Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Cologne en dan ook nog eens Aftershave! Wat is nou eigenlijk het verschil en welke past het beste bij jou? 

Parfum
Parfum bevat de meest geconcentreerde hoeveelheid geurbestanddelen, namelijk 20-40%. Dit is de meeste intense variant en ook de duurste die van een geur te krijgen is. Een paar druppels hiervan volstaan vaak al voor een hele dag. Parfums zijn er met name voor dames.

Eau de Parfum
Eau de Parfum bevat na parfum het hoogste percentage geurbestanddelen, namelijk 10%-20%. De geur blijft door het, nog steeds vrij hoge percentage geurbestanddelen, lang hangen. Eau de Parfum is over het algemeen minder kostbaar dan Parfum. Eau de Parfums worden voornamelijk voor dames gefabriceerd, maar zijn ook voor mannen in opkomst. Kijk maar eens naar Dior Homme Intense, alsook Potion & Potion Royal Black van Dsquared².

Eau de Toilette
Eau de Toilette bevat minder geurbestanddelen dan Parfum en Eau de Parfum. Eau de Toilette bevat ongeveer 5-10% geurbestanddelen. Eau de Toilette is daardoor ook een goedkopere variant op het Parfum of Eau de Parfum, maar blijft ook minder lang hangen. Eau de Toilette is samen met Eau de Parfum de meest voorkomende vorm van parfum en is zowel in dames- en herengeuren verkrijgbaar.

Eau Fraîche
De concentratie van de Eaux Fraîches bedraagt minder dan 8%. Eau Fraîche is nog een hele kleine groep. Op Eau so You vind je voor heren de geur Versace Eau Fraîche en binnenkort zal ook Chanel Chance Eau Fraîche verkrijgbaar zijn.

Eau de Cologne
De Eau de Cologne bevat de minste geurbestanddelen, namelijk tussen de 2 en 6%. De Eau de Colognes is de oudste groep en er worden steeds minder Eau de Colognes gefabriceerd. Eau so You heeft momenteel geen Eau de Colognes in het assortiment.

Aftershave
Aftershave bevat het laagste percentage geurbestanddelen, namelijk: 2%-4%. Aftershave wordt door mannen gebruikt na het scheren en heeft vaak geen spray. Aftershave zorgt niet alleen voor een aangename geur, maar heeft een ontsmettende en verkoelende werking voor de eventuele scheerwondjes. Het zorgt er tevens voor dat de poriën weer samentrekken. Op dit moment heeft Eau so You geen aftershaves in het assortiment.

Op Eau so You kun je momenteel Eau de Parfums & Eau de Toilettes shoppen. Heb je een lichte haarkleur en een lichte huid, kies dan voor een Eau de Toilette. Heb je een donkere haarkleur en een huid die makkelijk bruint kies dan voor een Eau de Parfum.

James Bond 007
Missoni