Givenchy Pi

In 1998 lanceert Givenchy Pi met de slogan Un peu plus loin que l’infini, wat zoveel wil zeggen als “een beetje verder dan de oneindigheid”! Givenchy ging op zoek naar mannen uit het verleden en het heden die slechts gedreven worden door ‘het willen ontdekken, het verleggen van grenzen en het veroveren in de ruimste zin van het woord!’ Daaraan werden typische mannelijke eigenschappen zoals kracht, verleiden, vechten en veroveren gekoppeld. Pi is een viering van wat een man verleidelijk maakt. Pi is meer dan een naam, het is een symbool. De mannelijke fles van Givenchy Pi, ontworpen door Serge Manseau, heeft een hi-tech sluitsysteem en speelt in op het contrast tussen zuivere lijnen en perfecte proporties. Met een beetje fantasie kun je er een archeologische vondst in zien,  maar ook een mysterieus object vervaardigd door een buitenaardse beschaving dat door toeval op aarde is geraakt. You decide!

Pi opent fris energiek met aroma’s van mandarijn, dragon, basilicum, dennenaald en rozemarijn. Het fris bloemige hart omvat oranjebloesem, geranium, lelietjes van dalen en anijs. De sterke uitstraling van Guaiac hout vormt de basis van deze geur. Guaiac hout is krachtig, rokerig, wierookachtig en wordt gecombineerd met zachte noten van vanille, tonkaboon en benzoëhars.

Givenchy Pi is, hoewel gelanceerd in 1998 (!), nog immer populair. Kan ook niet anders met zo’n naam… Pi komt uit het Griekse alfabet en is de kleine letter p wat omtrek betekent en voor een getal staat met oneindig veel cijfers achter de komma dat niet op te schrijven is noch in breuken uit te drukken is.

Tags: ,

James Bond 007
Missoni